سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حکمت را هرجا که باشد بگیر که حکمت در سینه منافق بالا و پایین می رود تا از آن بیرون آید و در سینه مؤمن کنار همراهانش جای گیرد. [امام علی علیه السلام]
آموزشی - مذهبی
درباره



آموزشی - مذهبی


حمید امامی راد
سلام به اهل دلی که بی ریا و با صفاست.قلب پر از محبتش همیشه به یاد خداست.دور از وجودتان هر چه درد و بلاست. مطالب وبلاگ ترکیبی از مسائل مذهبی و آموزشی (اکثرا آموزش ابتدایی) می باشد. امید است مورد توجه قرار گیرد. ملتمس دعای خیر دوستان هسنم.
لینک‌های روزانه

چگونه  برنامه ریزی درسی  موفقی داشته باشیم؟

 وقت ،  کالایی گرانبهاست که چون از دست رود، قابل برگشت نیست.استفاد? موثر از وقت در تمام مراحل زندگی از جمله تحصیل، عامل سرنوشت ساز در موفقیت افراد است.آیا تا به حال فکر کرده اید که چگونه از وقت خود استفاده می کنید؟ آیا برای انجام کارهایتان از جمله مطالعه و درس خواندن برنامه ریزی دارید؟چند ساعت در روز مطالعه می کنید؟ اتلاف وقت شما در چه مواقعی بوده است؟

 

چه مقدار از اوقات خود را به طور بهینه به مطالع? دروس خود می پردازید؟ موفقیت و شکست در دانشگاه ، تابعی از نحو? استفاده از وقت است.در صورتی که از وقت خود به طور سنجیده، منطقی و هوشمندانه استفاده کنید، موفق خواهید شد؛ در غیر این صورت ممکن است در انجام وظایف خود با شکست مواجه شوید.به این دلیل است که هر دانشجو باید مهارت لازم را برای کنترل، برنامه ریزی و مدیریت زمان دارا باشد( خصوصا مدیران آینده ).هم? ما ادعا می کنیم که برای اجرای کارهایمان وقت کافی نداریم، حقیقت این است که هم? ما 24 ساعت وقت در یک شبانه روز داریم و بر اساس عادت ، آن را سپری می کنیم و کمتر به نحو? گذراندن آن توجه داریم.شاید با خود بیاندیشید که ما همیشه این گونه عمل کرده و عادت کرده ایم و نمی توانیم تغییر رویه دهیم.اما بهتر است به جای تاکید بر عادات بد خودمان ، آنچه را که موجب اتلاف وقتمان شده ، شناسایی و حذف کنیم و عادات خوبی را که سبب ذخیره و استفاد? بهینه از وقت میشود را تشخیص داده و جایگزین کنیم.

 بعضی می پندارند که برنامه ریزی زندگی آنها را محدود می کند و لذت و شادی را از آنها می گیرد؛ در صورتی که تنظیم وقت و زمان ، به ما این امکان را می دهد که برای آنچه که به عنوان هدف برگزیده ایم ، برنامه بریزیم و این گونه از زندگی خود بهره بگیریم.

 در مورد برنامه ریزی ، شاید دیگران بتوانند به ما کمک کنند، اما باید این را در نظر داشته باشیم که نقش اصلی ما هستیم ، چرا که هیچ کس مانند ما دلسوز و نگران سرنوشتمان نیست و از جزئیات کارمان آگاه نیست.

 پس برنامه ریز اصلی خودت هستی. فرصت را از دست نده و حرکت خود را منظم و با برنامه و از همین حالا شروع کن.

چگونه برنامه ریزی کنیم؟

 - ابتدا لازم است از زمانی که از خواب بر می خیزید تا زمانی که مجددا به رختخواب می روید، تمام فعالیت های اصلی خود را همراه با زمانی که صرف هر یک از فعالیت ها می شود یادداشت کنید.حال در می یابید که چه مدت را صرف مطالعه کرده اید؟ چه مقدار اتلاف وقت داشته اید؟ به ضعف خود پی می برید و این باعث می شود که روزهای بعد، بهتر عمل کنید و ضعفی که داشته اید را جبران نمایید.

 - برای هر تغییر و حرکتی، ابتدا شناخت ضروری است.در این مرحله شما به این شناخت رسیده اید که نقاط قوت و ضعف را در برنامه بدست آورید.حال با توجه به آن برنام? خود را تنظیم می کنید.

 - نیازهای شخصی خود را در نظر بگیرید ( استراحت، استحمام ، نماز ، غذا ، شستشو و ...)

 - اوقات حداکثر و حداقل کارایی خود را بشناسید.افراد با هم متفاوتند و در ساعاتی بیشترین انرژی و در زمانی دیگر کمترین انرژی را برای یادگیری دارند.

 - برای هر ساعت مطالعه، حدودا ده دقیقه استراحت در نظر بگیرید.این استراحت باعث می شود که شما با انرژی بیشتری درس بخوانید.

 - در طول استراحت فیلم نبینید و کار فکری انجام ندهید.به سلول های مغز استراحت داده و به کارهایی از قبیل خوردن میوه ،ورزش، تن آرامی و ... بپردازید.

 - درس هایی با موضوع های مشابه را پشت سر هم قرار ندهید.زیرا یادگیری آنها به طور پیاپی موجب تداخل می شود و خستگی ذهنی ایجاد می کند.

 - در برنامه ریزی خود ، درسی را که همان روز فرا  گرفته اید  +  دروسی  که روز بعد کلاسش را دارید بگنجانید.

 - سر ساعت معین شروع کنید، مثلا اگر قرار است ساعت 9 شروع کنید ، نگذارید به ساعت 9:30 بکشد.وقتی کاری را سر ساعت تنظیم شده انجام دهید، ذهن شما کم کم شرطی می شود و به راحتی تمرکز حواس پیدا می کنید.

 - کارهای مزاحم مانند نگاه کردن به تلویزیون ، صحبت کردن با دیگران، مکالم? تلفنی غیر ضروری و طولانی را در اوقات مطالعه ترک کنید.

 - خواندن را فورا شروع کنید.بهانه تراشی نکنید و کارهای عقب افتاد? خودتان را در اوقات مطالعه انجام ندهید.

 - برنامه باید انعطاف داشته باشد.ساعت های اضافی را در برنامه قرار دهید که اگر برنام? پیش بینی نشده رخ داد بتوانید فرصتی را برای جبران وقت تلف شده در نظر بگیرید.

 - برنام? خود را هفتگی تنظیم کنید تا در طول هفته به راحتی بتوانید آن را اجرا کنید.

 - زمان خواب خود را تنظیم کنید تا خواب زیاد موجب اتلاف وقت شما نشود.

 - با اراد? تمام، برنام? درسی خود را اجرا کنید.

 - وقتی در طول هفته ، در اجرای برنام? خود موفق بودید ، به خود پاداش دهید.

 شاید با خودتون فکر کنید این طور درس خوندن تو دانشگاه بچه گونه است.ولی حقیقت اینه که ما واقعا 4 سال از عمرمون رو روی گرفتن مدرک گذاشتیم پس چه بهتر که از این مدت استفاده کنیم تا بعد از تموم شدنش یه چیزی بلد باشیم. البته اینو برای کسایی می گم که به رشته شون علاقه دارن ، هدفشون درس خوندنه و از این چیزا....

 احساس پدربزرگیت بهم دست داد !!!! به هر حال عزیزم درستو بخون. باریکلا !!! 





 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/15:: 7:51 صبح     |     () نظر